Näyttelyt 14.10.-1.11.2020 Kumpulainen, Takala, Heikkilä, Öhman

Saara Kumpulainen – ITKE SE POIS

Saara Kumpulaisen näyttelyssä ITKE SE POIS tutkitaan nenäliinoja metaforana ja surun eri muotojen ilmentäjänä. Jokainen on tervetullut ripottelemaan surunsa suolana kollektiiviseen kyynelnesteeseen ja katsoa kuinka ne liukenevat pois.

Saara Kumpulainen, ITKE SE POIS

Eeva-Kaisa Takala – Lausuntaa Luonnolle

Tuon Galleria Uuden Kipinän Kenno huoneeseen pienten, 23 x 13 cm, akryylimaalausten sarjan “Resitaatio“.

Sarjaa olen maalannut vuodesta 2017, enimmäkseen ulkosalla erinäisissä luontoympäristöissä akselilla Norja, Jäämeren rannat – Häme, Saapaskylä – Intia, Kerala, kuunnellen Archanaa, intialaiseen perinteeseen kuuluvaa Sri Lalita Sahasranama Stotram, Jumalallisen Äidin 1000 nimen resitaatiota kiitollisena Äitimaasta, Luonnosta.

Eeva-Kaisa Takala, Sarjasta ”Resitaatio”, akryyli, 23 x 13 cm, 2017-2020

Tytti Heikkilä – Tämä on varmaan se paikka

Tytti Heikkilä on Vapaasta Taidekoulusta valmistunut taidemaalari, joka tarkastelee maiseman kokemusta värin ja tilan kautta. Teokset ovat syntyneet maalia kerrostamalla, kokeilemalla ja sattumaa hyödyntäen. Muisti ja mielikuvitus ovat myllänneet uuteen uskoon vaikutelmat, joita on kerätty muun muassa teiden varsilta, unista ja kirjallisuudesta.

Tytti Heikkilä, Kevätjuhla, 2020, öljy kankaalle, 105 x 85 cm

Liisa Tarleena Öhman – Autuaat

Videoita ja keraamisia kehyksiä

Pyhimysseppeleen kynttilät sammuvat aina uudestaan. Napoleonin palatsissa uni ei tule, mutta leikkipuistoon nukahdetaan. Kasvoihin liimaillaan sydämiä, omenoita kannatellaan nuolten tähtäimessä ja Spiderman virkkaa.

Videoideni maailmat ovat pieniä, hitaita ja pehmeän nurinkurisia. Kun komiikka ja juhlavuus haihtuvat, jäljelle jäävät yksityiset, ääneensanomattomat tunteet.

Olen valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen Ammattikorkeakoulusta. Työskentelen videon, musteen ja keramiikan parissa. Tutkin töissäni erityisesti ihmisen suhdetta omaan yksityisyyteensä ja häntä lähimmin ympäröiviin tiloihin.

Liisa Tarleena Öhman, Kirkkaimman Kruunun, 2020, yksikanavainen video