23.8.-10.9.2017 Vuosikertomus

Vuosikertomus on kolmentoista Lahden Taideinstituutista viimeisenä vuonna valmistuneen taiteilijan yhteisnäyttely Lahden Galleria Uudessa Kipinässä. Esillä on monien yhteisnäyttelyiden tapaan veistoksia, grafiikkaa, maalauksia, sekä
installaatioita. Osa Vuosikertomuksen taiteilijoista tekee kuitenkin tällä kertaa myös yhteisteoksia tai koostaa valmiista teoksistaan yhteisinstallaatioita.

Kouluvuosien yhteisnäyttelyiden jälkeen taiteilijoita alkoi kiinnostaa kokeilla
toisenlaisia tapoja tehdä teoksia. Sen sijaan, että jokainen toisi yhden teoksen ja sarjan omaa tuotantoaan osaksi näyttelyä, taiteilijat käyvätkin tekoprosessia
yhdessä läpi. Tällä tavoin voi myös päästää irti omasta taiteilijaegostaan.

Taiteilijat ovat tulleet tunnetuksi ryhmähengestään, joka on saanut heidät pitämään valmistumisensa jälkeen jo kaksi yhteisnäyttelyä vuoden 2017 aikana.
Vuosikertomus on heidän kolmas yhteisnäyttelynsä tänä vuonna. Vuosikertomuksen taiteilijat ovat toimineet aktiivisesti tahoillaan pitäen myös omia näyttelyitään. Heillä on käytössään poikkeuksellisesti gallerian koko näyttelytila, joka käsittää neljä huonetta.

Näyttelyn aikana Lahdessa vietetään taidelauantaita 26.8., jolloin taiteilijoita on paikalla esittelemässä näyttelyä.

Näyttelyn taiteilijat

Suvi Forssén, Mine Güngör, Niklas Ingelius, Veera Inkeri, Maaria Jokimies, Heidi Katajamäki, Katri Korjus, Minna Louhelainen, Elisa Marin, Arttu Matilainen, Jenni Niskala, Kaisa Porkka, Anssi Uusnäkki.