11.11.- 29.11.2015. Minna Poikonen, Aini Tolonen, Heini Turunen, Jonna Salonen

Siviä,-2014,-romumetalli-ja-neulos,-30,5x23,5x35_pieni

Minna Poikonen, Siviä, romumetalli ja neulos, 30,5×23,5×35, 2014

Kulma: Minna Poikonen, ANKARA LEMPEYS

”Galleria Uudessa Kipinässä esillä olevat teokseni kertovat siitä, miten nainen voi olla itselleen samanaikaisesti sekä ankara että lempeä. Tuntemukset itseä ja omaa kehoa kohtaan vaihtelevat päivästä toiseen, hyväksynnästä pettymykseen. Vaikka keski-ikäistyminen joskus ahdistaa, ainakin itseäni, ei kukaan tuntemistani ikäisistäni naisista haikaile pääsystä takaisin nuoruusvuosiin, aikaan, jolloin ajatukset olivat mustavalkoisia ja mielipiteet ehdottomia. Teoksiini pyrin sisällyttämään huumoria ja itseironiaa, vaikka aiheet saatavatkin toisinaan painella joitakin kipupisteitä” kertoo Minna Poikonen.

Minna Poikonen (s.-69) on Turun Taideakatemiasta keväällä 2015 valmistunut kuvanveistoa pääaineenaan opiskellut kuvataiteilija. ANKARA LEMPEYS -näyttelyn teokset ovat vuosilta 2012-2015, ja käsittelevät naiseuden ja keski-ikäistymisen teemoja.

Kenno: Aini Tolonen, STEP IN TO MY DREAMSCAPE

Step Into My Dreamscape on sarja Aini Tolosen maalauksellisia valokuvateoksia. Näyttelyssä vuorottelevat herkät, nostalgiset ja unenomaiset sävyt, ja toisaalta hilpeät ja ilontäyteiset tunnelmat, jotka kutsuvat katsojan matkalle omaan alitajuntaansa, omiin unimaisemiinsa.

”Kuvani pohjautuvat urbaanin ympäristön näkymättömään todellisuuteen, kuluneisiin pintoihin, objekteihin ja yksityiskohtiin. Tämän tutkimusmatkan jälkeen matkaan omiin muistikuviini ja uniini, jotka herättävät minussa assosiaatioita ja tunteita, ja kuva syntyy tässä vuoropuhelussa. Teosten nimillä on minulle suuri merkitys: vasta nimettyäni teoksen se on lopullisesti valmis. Ja lopullisen tulkinnan kuvasta tekee kukin katsoja itse, omien mielleyhtymiensä kautta.”

Aini Tolonen (s.1959) on helsinkiläinen taiteilija, ja Step Into My Dreamscape on hänen neljäs yksityisnäyttelynsä. Hänen valtavirrasta poikkeava abstraktin valokuvan näkemyksensä ja ilmaisutapansa on herättänyt kiinnostusta myös kansainvälisesti.

'''''''''''''''

Aini Tolonen, Step Into My Dreamscape, 24×24 cm, 2015

Kenno: Heini Turunen, Courage and Trust

Kohtaan rohkeuteni päivittäin;
tervehdin poskisuudelmin,
kättelen ja halaan.
Uimme pimeissä syvissä vesissä.
Ventovieraita sielunkumppaneita!
Sokeita selvännäkijöitä!
Kuuroja trubaduureja!
Jalattomia tanssijoita!
Vierailu vahakabinetissa
paljastaa todellisuuden luonteen.
Samettitossut kiiltävällä kivilattialla…

Työskentelyssäni merkittävässä roolissa toimivat maalauksen ruumiillisuus ja maalaustapahtuman ennakoimattomuus. Maalatessani pyrin jatkuvasti haastamaan itseni ja avoimesti sekä rohkeasti etsimään uutta. Rohkeuden tavoittaminen ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys. Täytyy ottaa riski luovuttaa ohjat arvaamattomuudelle kontrollista luopumisen kustannuksella. Rohkeuden äärelle hakeutuminen onkin nähdäkseni lähtökohtaisesti pelottavaa puuhaa
– sen saavuttaminen vaatii aisaparikseen vankan luottamuksen.

Kyseinen työskentelymetodi on ohjannut maalaamistani viime aikoina ja Galleria Uuden Kipinän näyttelyssä keräänkin yhteen teoksia muutamalta vuodelta, joissa sama lähtökohta ja asenne toimivat punaisena lankana.

Heini-Turunen--Summer-Bonbon--2012_pieni

Heini Turunen, Summer Bonbon, Öljy ja akryyli levylle, 122x153cm, 2012

Kirnu: Jonna Salonen, Runo

halla
tuuli
punatulkku
pelto
havunneula
oksassa lunta

Runo näyttely on kirjoitettuja kuvasanoja luontoon kiintymisestä.
Puusta ja savesta tehtyjä teoksia.

Salonen_havunneula_pieni

Jonna Salonen, Havunneula, puu, savi, 5 x 0,3 cm, 2015