09.09.- 27.09.2015 Erno Peltonen, Marianna Piepponen, Juha Tammenpää, Laura Laukkanen

Kulma: Erno Peltonen, Hyvässä seurassa

Erno Peltosen uudet maalaukset ovat yhdistelmä henkilömaalauksen muotokieltä ja nostalgiaa. Maalaustyylissä yhdistyy esittävyys ja sattumanvaraisuus. Aiheet rakentuvat lapsuusmuistoissa kummittelevien hahmojen kautta. Aikaisempien maalausten vakavuus on vaihtunut kevyempään ja helpommin lähestyvämpään kuvasisältöön.Peltonen on tamperelainen taidemaalari. Aiemmissa teoksissaan hän on keskittynyt muotokuvan teemoihin ja omakuvallisiin aiheisiin.

Kenno: Marianna Piepponen, Asioita levossa

Minulle on kuvattu, kuinka ihmeellistä on, että vaikka roskapusseja ei jaksa katsella omassa eteisessään, maalauksissani tuo sama roskapussi näyttäytyy henkeäsalpaavan kauniina – kuin juuri maailmaan ilmestyneenä. Tätä keskeistä eroa pyrin kaikissa maalauksissani ilmaisemaan. Kauneus maalauksessa ei ole ruman todellisuuden koristelua ja peittämistä, vaan upean maailman esille purkamista kyynisyyden ja turtuneisuuden alta.

Kymi: Juha Tammenpää, Lokikirja

Juha Tammenpää vie näyttelyssään katsojan mukanaan matkalle, jonka lokikirjassa on merkintöjä nukkuvista kaupungeista, rajapyykeistä, auringonpalvojista ja pakenevista näyistä. Juha Tammenpään unenomaiset kuvat saavat voimansa vahvasta mielikuvituksesta ja hersyvästä huumorista. Näyttelyn töissä meri ja laivat ovat tärkeässä osassa. Ne voi nähdä eräänlaisena elämän vertauskuvana. Näissä ”merellisissä matkakuvissa” on myös faabeleiden kepeää huumoria ja eläintarinoiden lohdullista viisautta.

Kirnu: Laura Laukkanen, Kiinteä neste- Solid Liquid

Onko kiinteä neste sula mahdottomuus?
Teoksissani pyrin usein tunnistamaan erilaisia muutostiloja. Yritän parhaani mukaan huomata ja tallentaa sen hetken, jolloin neste muuttuu kiinteäksi aineeksi, hyödyllinen hyödyttömäksi tai vaikka sohva tuhatjalkaiseksi. Kiinteä neste — Solid Liquid -installaatiota on innoittanut meitä ympäröivien, häilyvien olomuotojen kirjo.

Kiinteä neste — Solid Liquid -installaatio on jatkoa teoksilleni, joissa olen käyttänyt materiaalina gelatiinia. Liivatteena tunnettu hyytelöitymisaine koostuu tavallisesti sian nahasta, naudan jäänteistä, suolista ja jänteistä. Sitä käytetään laajalti eri aloilla elintarviketeollisuudesta taidemaailmaan. Se kätkee makaaberin alkuperänsä ja on ominaisuuksiltaan laaja.