Kauno ry

KAUNO ry on Lahden Taiteilijaseura ry:n, Lahden Taidegraafikot ry:n ja Lahden valokuvataide ry:n vuonna 2003 perustama yhdistys, joka hyväksyttiin yhdistysrekisteriin 22.12.2003. Lisäksi KAUNO ry:n hallituksen kokouksiin osallistuu asiantuntijajäseninä Lahden kaupungin nimeämät edustajat.

KAUNO ry toimii jäsenjärjestöjensä hyväksi ja niiden valtuuttamana. KAUNO ry:n toiminta-ajatus koostuu jo vakiintuneista Lahden Taiteilijaseura ry:n, Lahden taidegraafikot ry:n ja Lahden valokuvataide ry:n toiminnoista ja se koordinoi yhdistysten uusia yhteisiä toimintoja. Jäsenjärjestöjen hallitukset vastaavat toiminnoistaan omille jäsenistöilleen ja KAUNO ry:n hallitus puolestaan jäsenjärjestöilleen. KAUNO ry solmii kiinteät yhteydet muihin Lahdessa toimiviin visuaalisten taiteiden toiminta- ja koulutusorganisaatioihin.

Kauno ry:n hallitus vuonna 2021:

Puheenjohtaja Eili Ikonen
Sihteeri Anni Henriksson

Lahden Taiteiljaseura ry:
Eili Ikonen, Nelli Penna varalla
Minna Kähkönen, Katja Härkki varalla
Anni Henriksson, Terhi Kaakinen varalla

Lahden Taidegraafikot ry:
Sirpa Lappalainen, Antti Salokannel varalla
Tiina Salmi, Antti Salokannel varalla

Lahden valokuvataide ry:
Anu Akkanen, Mikko Kerttula varalla
Henri Airo, Markus Kuoppala varalla

Työntekijät: Janika Salonen ja Mari Lampinen

TUKEVA PORRAS – kuvataiteesta hyvinvointia.

Kauno ry:n hallinnoimassa Tukeva porras– hankkeessa pilotoidaan kuvataiteesta hyvinvointia -palveluja yhteistyössä paikallisten ammattikuvataiteilijoiden ja Lahden sosiaali- ja terveystoimialan kanssa. Pilotissa kokeillaan ja mallinnetaan kuvataiteen soveltamista sosiaali- ja terveystoimialan asiakkuuksiin ja työyhteisöihin. Tavoitteena on juurruttaa kuvataiteen soveltaminen osaksi Lahdessa tarjottavia hyvinvointi- ja sosiaalisen tuen palveluja. Yhteisöissä toimiva kuvataiteilija voi läsnä olevalla toiminnallaan ja taide välineenään osallistaa, huomioida, osoittaa, voimaannuttaa ja havahduttaa ihmiset osallistumaan omaan olemassaoloonsa.

banneri_pun