22.2.-12.3.2017 Maalisuoralla -taidenäyttely urheilusta

Kauno ry järjestää 22.2.–12.3.2017 Galleria Uudessa Kipinässä Maalisuoralla -taidenäyttelyn urheilusta. Ja osallistuu näin juhlistamaan Lahdessa järjestettäviä Pohjoismaisten hiihtolajien maailmanmestaruuskisoja 2017.

Näyttelyyn ovat voineet ehdottaa teoksiaan kaikki suomessa asuvat taiteilijat. Taiteilijoilta pyydettiin monipuolista tulkintaa urheilusta, näkökulmia penkkiurheilusta aina urheilijan tunnontuskiin. Mukaan valittiin 17 taiteilijaa yli 40 teoksellaan. Maalisuoralla on kokonaisuus, jossa on edustettuna laaja kirjo urheilulajeja ja tunteita urheilusta, useilla eri tekniikoilla toteutettuna.

Näyttelyn taiteilijoita urheilumaailman kuvastossa kiinnostaa liike, kilpailuhenkisyys sekä päämäärien asettaminen ja niiden tavoittelu sekä urheilun luomien sosiaalisten tilanteiden tärkeys että henkinen kasvaminen. Urheilu ei ole pelkkää huippu-urheilua tai kilpaurheilua, vaan itsensä ylittämistä päästäkseen maalisuoralle. Maalisuoralla mieli ja keho sulautuvat toisiinsa. Näyttelyn teoksissa on kuitenkin myös nähtävissä huumori ja urheilun viihteellisyys, unohtamatta jääkiekon MM-voittojen tärkeyttä Suomalaisille.

Näyttelyn taiteilijat:
Paul Gustafsson, Hannu Hirsivuori, Aku Isotalo, Anne Järvi, Katri Kempas, Hannu Leimu, Sami Leutola, Aleksi Martikainen, Arto Määttä, Mikael Neiberg, Paula Ollikainen, Jussi Pirttioja, Kristiina Sario, Pekka Suomäki, Sirkka Tapio, Tyko Elo, Kristiina Töyry

Näyttelyn ovat juryttäneet muotoilija Helena Lehtinen sekä kuvataiteilijat Ihana Havo ja Ville-Veikko Viikilä.

Näyttely on osa Lahti-Desing viikkoa.