17.02.- 06.03.2016 Eeva-Kaisa Takala, Marlena Alapelto, eerik.poikkeus ja Sasu Kerman sekä Jani Sailamaa, Eetu Kylmälä

Kulma: Eeva-Kaisa Takala, Olkoot kaikki olennot kaikissa maailmoissa onnelliset

Galleria Uudessa Kipinässä on esillä sarja akryyli- ja öljyvärimaalauksia.  Maalausprosessi on vapaata väriä, valoa, varjoa, muotoa, sattumanvaraista virtaa, rytmiä. Siitä rytmistä etsin näkymää, näkyvää, joka tulisi esiin. Hahmoja, tiloja, tunnelmia, ulottuvuuksia.

Luonto kaikkineen on suurin innoittajani ja ennen kaikkea sen Sisäinen Kuvajainen.

Kenno: Marlena Alapelto, I´ll keep wearing my crow

Teosteni takaa löytyy pohdintaa universaaleista aiheista kuten, odotukset, pelot ja toiveet. Ympäröivä maailmamme voi kokea toisinaan pyörryttävän nopeatempoisena ja pinnallisena. Siihen on helppo hukata itsensä. Keskityn siis maalauksissani oman äänen etsintään sekä sisäisen maailman löytämiseen.

Maalausten syntyprosessi on henkilökohtaista vuoropuhelua kuvissa seikkailevien alteregojeni kanssa. Maalaus on siten minulle jatkuvaa tasapainoilua, itsensä kohtaamista. Värivalinnat nousevat isoksi tekijäksi kussakin työssä, joista katsoja saa määrittää kuvan tunnelman. Värein luon dramatiikkaa ja samalla harmoniaa. Väritän sen, mitä silmä ei pysty näkemään.

Haluan kuitenkin jättää teosteni maailman tulkinnanvaraiseksi, ilman liiallista selittelyä. Värien kepeys tekee maalaukseni helposti lähestyttäviksi, mutta niitä voi halutessaan lukea pintaa syvemmälle.

Kymi: eerik.poikkeus, Sasu Kerman ja Jani Sailamaa, AMORE- maitokahvi

Yhteisnäyttely, Eerik Huttunen, Susu Kerman ja Jani Sailamaa.

Kermanin maalauksien aiheet ovat klassisia ja on sanottu, että ne ovat Rubensmaisia modernilla twistillä. Runsaat työt hehkuvat, simultaanikontrastit luovat rytmiä värikkäissä teoksissa ja muoto tukee harmoniaa.Teoksista loistaa elämäniloa ja väriä, lisäksi niistä voidaan löytää shamanistisia ulottuvuuksia.Jokainen teos syntyy pitkän prosessin tuloksena ja ylittää helposti kansainvälisen tason.

Kirnu: Eetu Kylmälä, Woodpecker poems

Näyttelyssäni Woodpecker poems esittelen viimeisen puolen vuoden aikana tekemiäni öljyvärimaalauksia ja tussipiirustuksia.
Teoksissani käsittelen ihmismieltä ja tunteita vertauskuvallisesti luonto ja muotokuva aihein. Luonnon symboliikka, väri ja muoto ovat olleet keskiössä näitä teoksia tehdessäni.