09.03.-03.04.2016 Lahden Taiteilijaseuran Taidelainaamo

lila-vainikka-värähtely_pieni

Lila Vainikka, värähtely, öljyväri kankaalle

Lahden Taidelainaamonäyttely, Neljä huonetta väristä

Neljä huonetta väristä -näyttely esittelee lahtelaista kuvataideosaamista Galleria Uudessa Kipinässä. Näyttelyyn ovat saaneet ehdottaa teoksiaan Lahden Taiteilijaseuran, Lahden taidegraafikoiden ja Lahden valokuvataide ry:n jäsenet. Näyttelyyn on saanut ehdottaa myös suurempia, yli 100cm x 100cm teoksia, joita yleensä Lahden Taidelainaamossa on esillä vain lainaamon internet-sivuilla www.lahdentaiteilijaseura.fi/lainaamo.

Näyttelyn teemana on ”värioppi”. Galleria Uuden Kipinän näyttelytiloihin ripustettavat teokset noudattavat huonekohtaisia väriopillisia teemoja: mustavalkoinen huone, lämpimien ja kylmien sävyjen huoneet sekä murrettujen sävyjen huone. Näyttelyssä on esillä taidelainaamon kokoelmissa ensi kertaa nähtävillä olevia teoksia, mutta myös hieman vanhempia poimintoja lainauskokoelmista.

Näyttely antaa hyvän mahdollisuuden tutustua monipuolisesti lahtelaiseen kuvataiteeseen ja Lahden Taidelainaamon kokoelmiin. Neljä huonetta väristä -näyttely antaa teoksille tilaa ja mahdollisesti ennestäänkin tutut teokset näyttäytyvät uudella tavalla katsojalle. Näyttelyssä on mahdollisuus nähdä lainattavissa olevista teoksista huolellisesti valittu ja harkittu kokonaisuus.

anni-henriksson-sininen_hetki_pieni

Anni Henriksson, Sininen hetki, sekatekniikka vanerille

pellennec-stephane-illumination_pieni

Stephane Pellennec, Illumination, pigmenttivedos